Ο μονήρης πρέπει να είναι ή θηρίο ή θεός, λέει ο Αριστοτέλης. Παρέλειψε την τρίτη περίπτωση: νάναι και τα δυο: φιλόσοφος (Φρ. Νίτσε)

Τετάρτη, 27 Απριλίου 2016

3 ο Συνέδριο Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων. Το δημόσιο δίκαιο σε μετάβαση (προκλήσεις και προοπτικές).

Συγχαρητήρια στο Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου για την φιλοξενία του 3 ου Επιστημονικού Συνεδρίου της  Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων. Το Συνέδριο αυτό είχε σπουδαία και πολύ επίκαιρη θεματική στην εποχή της Νεοναζιστικής, δεύτερης Κατοχής που βιώνει η χώρα μας. 
Ευχαριστώ όλους τους διακεκριμένους Επιστήμονες για την παροχή άδειας διαδικτυακής γνωστοποίησης της διήμερης εκδήλωσης ώστε να γίνει κτήμα όλων των νομικών της χώρας μας που δεν είχαν την δυνατότητα να την παρακολουθήσουν. 
Αυτό που διαπίστωσα -με μεγάλη ικανοποίηση- είναι πως η Νομική Επιστήμη [η δυσκολότερη αλλά και η γοητευτικότερη των Επιστημών] βρίσκεται σε καλά χέρια. Δεν έφυγε η γενιά των Απ. Γεωργιάδη, Μιχ. Σταθόπουλου, Αρ. Μάνεση, Γ. Κασιμάτη, Ν. Ανδρουλάκη, Γ.Αλ. Μαγκάκη χωρίς να αφήσει άξιους διαδόχους. Ευτυχώς! 

Ευχαριστώ τους πολυπληθείς συναδέλφους-σες από άλλους δικηγορικούς συλλόγους της χώρας για την σημαντική (σε αριθμό) συμμετοχή τους. Πραγματικά οι δυο αίθουσες του Δ.Σ.Η αποδείχτηκαν "λίγες" στην παροχή χώρου.
Συγχαρητήρια και στην ψυχή του Συνεδρίου αυτού, τον κ. Βασίλη Τζέμο, διδάκτορα στο Πανεπιστήμιο του Freiburg στο δημόσιο και ευρωπαϊκό Δίκαιο.
Ως φάλτσο "υστερόγραφο" θέλω να ενημερώσω τους πολυπληθείς συναδέλφους-και όχι μόνο-επισκέπτες του τόπου αυτού ότι ήταν φύσει αδύνατο να καλυφτούν όλες οι εκδηλώσεις της διημερίδας. Για να γινόταν αυτή η κάλυψη-η οποία έγινε στις δυο αίθουσες του Δ.Σ.Η-θάπρεπε ο βιντεολήπτης να έχει τα προσόντα του Τιραμόλα, δυστυχώς δεν τα διέθετε. Ως εκ τούτου θεωρητέα ως δεδομένη η επιείκεια των διακεκριμένων επιστημόνων που δεν κατέστη δυνατό να βιντεοσκοπηθούν οι εισηγήσεις τους. 
Κάθε συνεδρία συνοδεύεται από το δικό της βίντεο. Η συνολική βιντεοσκόπηση που κατέστη δυνατή έφθασε τις έντεκα (11) ώρες περίπου.
Ο blogger παρενέβη, υποβάλλοντας ερωτήσεις, στην έβδομη συνεδρία (θεμελιώδη δικαιώματα) και στην ένατη (επίκαιρα ζητήματα συντδικαίου).

Αίθουσα 1 του Δ.Σ. Ηρακλείου.

Εξ αριστερών οι κ.κ: Βασ. Ανδρουλάκης (πάρεδρος ΣτΕ), Δημ. Ράικος (καθηγητής), Ζαχ. Κοκκινάκης (προϊστάμενος ΕισΕφΗρακλείου), Χαρ. Πρατικάκης (πρόεδρος ΕφΗρακλείου), Ευ. Ρούτουλα (προϊσταμένη Διοικ. Πρωτ.Ηρακλείου), Παναγ. Ράγκου (προϊσταμένη Διοικ.Εφ.Χανίων), Χρ. Κοσμίδης (Αρεοπαγίτης, Επιθεωρητής δικαστών), Ελ. Φραγκάκη (προϊσταμένη Εφετείου Ηρακλείου)
Πρώτη ημέρα, 22-4-2016. Α' συνεδρία, 10.00-12.00Αντικείμενο: "Δικαστική προστασία, Συνταγματική και διοικητική Δικαιοσύνη".

ο κ. Άρης Ροζάκης, Πρόεδρος Δ.Σ. Ηρακλείου
η κ. Παναγιώτα Ράγκου, Προϊσταμένη Διοικητικού Εφετείου Χανίων (Κρήτης)
η κ. Ευαγγελία Ρούτουλα, Προϊσταμένη Διοικ. Πρωτοδικείου Ηρακλείου
Εξ αριστερών οι κ.κ: Ελ. Λευθεριώτου, Απ. Γέροντας, Αθ. Τσιρωνάς, Μαρ. Καλαρά, Αντ. Κουρουτάκης
Αντώνης Κουρουτάκης
Ελ. Λευθεριώτου
Πρώτη ημέρα. Β'  συνεδρία 12.00-14.00. Αντικείμενο: "Δημόσιες συμβάσεις".

Εξ αριστερών οι κ.κ: Κ. Αργυρόπουλος, Γ. Βούλγαρη, Χρ. Δετσαρίδης, Δημ. Ράικος, Μιχ. Οικονόμου, Ελισ. Αλαγιαλόγλου, Αλεξ. Ζησοπούλου
Χρ. Δετσαρίδης, Δημ. Ράικος
Γ. Βούλγαρη, Κ. Αργυρόπουλος
Ελισάβετ Αλαγιαλόγλου, Αλεξάνδρα Ζησοπούλου
Πρώτη ημέρα. Γ'  συνεδρία:  16.00-18.00.Αντικείμενο: "Δημόσια διοίκηση-οικονομική διαχείριση".

Εξ αριστερών οι κ.κ: Κ. Παπαδημητρίου, Γ. Δίελλας, Ήβη Μαυρομούστακου, Α. Ζουρνατζή, Ζ. Κατσίγιαννη
Κων/ νος Παπαδημητρίου
Γεώργιος Δίελλας
Άννα Ζουρνατζή
Ζαχαρούλα Κατσίγιαννη
Γεωργία Χρονοπούλου

Πρώτη ημέρα, 22-4-2016, Ε' συνεδρία, 18.00-20.00, Αντικείμενο: "φορολογικό δίκαιο".
.
Δεύτερη ημέρα, 23-4-2016. Ζ'  συνεδρία, 10.00-12.00, Αντικείμενο: "θεμελιώδη δικαιώματα".


Εξ αριστερών οι κ.κ.: Βασ. Ανδρουλάκης, Ν. Παπαδόπουλος, Απ. Παπακωνσταντίνου, Δημ. Στράνης, Γ. Τσαούσης, Μ. Γαλανού, Κ. Τζαγκαράκη 

Βασ. Ανδρουλάκης
Δεύτερη ημέρα, 23-4-2016. Θ'  συνεδρία, 12.00 -14.00, Αντικείμενο: "επίκαιρα ζητήματα συνταγματικού δικαίου".

Εξ αριστερών οι κ.κ: Αναστ. Κουτσαύτη, Κων/ νος Τσιμάρας, Ευ. Λιαπίκου, Ελ. Παλιούρα
Ζωή Μιχαλοπούλου, Αλ. Σπυριδωνίδης, Μιχ. Παπαγεωργίου
Ζωή Μιχαλοπούλου
Μιχαήλ Παπαγεωργίου, Αναστασία Κουτσαύτη
Κων/ νος Τσιμάρας, Ευ. Λιαπίκου, Ελ. Παλιούρα
Αίθουσα 2 του Δ.Σ.Η.
Κατ. Κοσμαδάκη, Θαν. Καραγιάννης, Μαν. Καρνίκης, Κυρ. Τζωρτζάκης (μέλη του Δ.Σ. Ηρακλείου)
Σημείωση. Παρατίθενται οι επιστημονικές ιδιότητες των συμμετασχόντων επιστημόνων στη βιντεοσκόπηση. Κάντε κλικ στις εικόνες για μεγέθυνση.

1 σχόλιο:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ είπε...

Για το δικαίωμα επί των συναθροίσεων βλ. σχετική ανάρτηση μου (σε τρεις συνέχειες)
Περί δημοσίων συναθροίσεων (και η παρακώλυση των συγκοινωνιών) [IΙI]

Addthis