Σάββατο, 11 Ιουνίου 2016

Ο Κατρούγκαλος στο Ηράκλειο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου.          ΠΗΓΗ.   

Με την ευκαιρία της καθόδου του Υπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γεωργίου Κατρούγκαλου στην πόλη μας, Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου απευθυνόμενος στους πολίτες του Ηρακλείου επισημαίνει τα εξής :

1. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου και το Πρωτοδικείο Ηρακλείου έχει επανειλημμένως κατά το παρελθόν φιλοξενήσει τον κ. Κατρούγκαλο τόσο υπό την επαγγελματική του ιδιότητα, όσο και υπό την πολιτική του. Ήταν τότε που κατήγγειλε τα μνημόνια και την ασκούμενη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις πολιτική στα εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα.

2. Η παρουσία του σε εκδήλωση στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Ηρακλείου, στα πλαίσια της οποίας καλούνται κάποιοι μόνον φορείς χωρίς πλαίσιο και ατζέντα συζήτησης προκαλεί τουλάχιστον θυμηδία. Σαν να μην έχει συμβεί τίποτα το αμέσως προηγούμενο χρονικό διάστημα, ο αρμόδιος Υπουργός προφανώς έρχεται να δρέψει τις δάφνες της «επιτυχημένης» ασφαλιστικής του μεταρρύθμισης. Παρεμπιπτόντως δε, προσκαλεί και κάποιους επαγγελματικούς φορείς για μια συζήτηση έτσι χωρίς πρόγραμμα, ενδεχομένως προκειμένου να ικανοποιήσει την ανάγκη μιας προσχηματικής διαβούλευσης όπως αυτές που έλαβαν χώρα πριν την ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.
3. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η όποια συζήτηση ή υποτιθέμενη διαβούλευση με τον «αρμόδιο» Υπουργό περιττεύει. Ο κ. Κατρούγκαλος με την στάση του πριν την ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου έχει απωλέσει κάθε αξιοπιστία, καθώς είναι πλέον αναμφισβήτητο γεγονός ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ουδεμία ουσιαστική κανονιστική εξουσία διαθέτει, αφού αυτή κατά τις επιταγές του τρίτου μνημονίου έχει ήδη προ πολλού εκχωρηθεί στους θεσμούς.
4. Καλωσορίζουμε τον αρμόδιο Υπουργό – «συνάδελφο» στην πόλη μας και του δηλώνουμε, ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου από κοινού με όλο το νομικό κόσμο της χώρας αλλά και τους άλλους επιστημονικούς, επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς θα συνεχίσει να παλεύει για την μη εφαρμογή του αντιασφαλιστικού του νόμου και την κατάργησή του στην πράξη με όλα τα νόμιμα μέσα που διαθέτει, υπερασπιζόμενος τα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών, τα οποία ο ίδιος αν και νομικός, όψιμα αγνοεί και προσβάλλει βάναυσα.
                                                                 Το Δ.Σ. του Δ.Σ.Η.

Σημείωση. "... είναι πλέον αναμφισβήτητο γεγονός ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ουδεμία ουσιαστική κανονιστική εξουσία διαθέτει, αφού αυτή κατά τις επιταγές του τρίτου μνημονίου έχει ήδη προ πολλού εκχωρηθεί στους θεσμούς". Μα, τα ίδια ακριβώς έκαναν και οι διορισμένες κυβερνήσεις της πρώτης Γερμανικής ναζιστικής Κατοχής. Γιατί θα άλλαζε κάτι στην δεύτερη νεοναζιστική Κατοχή;
Συγχαρητήρια στους συναδέλφους και, ιδιαίτατα, στον Πρόεδρο μας κ. Άρη Ροζάκη. Τίποτ'  άλλο.

Θαυμάζω, βεβαίως, την ψυχραιμία και ψυχική αντοχή του οικοδεσπότη κ. Σαχίνη. Τι μαρτύρια-αν όχι βασανιστήρια!-υπομένουν αρκετές φορές οι δημοσιογράφοι για να επιτελέσουν το λειτούργημα τους! Εγώ δεν τον άντεξα για πάνω από σαράντα λεπτά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Addthis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...