Ο μονήρης πρέπει να είναι ή θηρίο ή θεός, λέει ο Αριστοτέλης. Παρέλειψε την τρίτη περίπτωση: νάναι και τα δυο: φιλόσοφος (Φρ. Νίτσε)

Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2016

Κριτική ή λάσπη;

 Αθήνα, 17/06/2016, Αριθ. Πρωτ : 193/ 2016.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι χθεσινές απαράδεκτες δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Πολάκη περί παραδικαστικών κυκλωμάτων χωρίς την επίκληση κανενός στοιχείου και χωρίς αναφορά σε συγκεκριμένα άτομα δεν αποτελεί απλά ένα ακόμα φραστικό ατόπημα, αλλά συνιστά θεσμική εκτροπή. Οι δικαστές και εισαγγελείς της χώρας, που επιτελούν με αμεροληψία το συνταγματικό τους καθήκον, δεν ανέχονται στο εξής τέτοιου είδους συκοφαντικές δηλώσεις. Ζητούμε πλέον την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος ως εγγυητής του Πολιτεύματος θα πρέπει να λάβει θέση. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας οφείλει ή να ανακαλέσει τις δηλώσεις του ή να καταγγείλει τους επίορκους Δικαστές, εφόσον γνωρίζει τέτοιους. Η ελληνική κοινωνία περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη το Δικαστικό Σώμα που στέκεται πάντα φρουρός της διασφάλισης της ελευθερίας και των δικαιωμάτων των πολιτών.

ΓΙΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ της Ε.Δ.Ε
Χαράλαμπος Σεβαστίδης, Πρόεδρος Πρωτοδικών

4. Μια από τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Π. Πολάκη:
"Τιμώ κάθε δικαστικό και οποιονδήποτε άλλο δημόσιο λειτουργό, ο οποίος με έντιμο τρόπο, σε δύσκολες συνθήκες, κάνει ευσυνείδητα τη δουλειά του.
Τούτη η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι η δικαιοσύνη έχει αναπνεύσει και δρομολογεί τη διερεύνηση και την απόδοση ευθυνών σε υποθέσεις, οι οποίες διαρκώς έρχονται στη δημοσιότητα.
Οι δηλώσεις μου αναφέρονταν σε καταστάσεις που ανακαλύπτω καθημερινά, στο χώρο της Υγείας και οι οποίες παρά το ότι είχαν γίνει καταγγελίες ή δεν ερευνήθηκαν ή καθυστερούν για χρόνια ή χάθηκαν στο δρόμο.
Άλλωστε υπάρχουν δημοσιευμένα αποτελέσματα ερευνών και πορίσματα για τη λειτουργία παραδικαστικών κυκλωμάτων στο χώρο της Δικαιοσύνης
.
Επίσης είναι γνωστό ότι, από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας, έχουμε αποστείλει ως πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, στους εισαγγελείς διαφθοράς, αρκετά πορίσματα ερευνών του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ), προς περαιτέρω διερεύνηση και απόδοση ευθυνών.
Δηλώνω ότι είμαι στη διάθεση της δικαιοσύνης για ό,τι χρειαστεί
".

Αυτό που θα έπρεπε να κάνει ο υπουργός είναι, πέρα από αυτό που έπραξε αμέσως η ΕισΑΠ κ. Κουτζαμάνη [διατάσσοντας προκαταρκτική εξέταση για την ουσιαστική βασιμότητα των καταγγελιών αυτών], να καταθέσει μήνυση στην αρμόδια εισαγγελία για κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας (ΠΚ 239.β), παράβαση καθήκοντος (ΠΚ 259) των σχετικών εισαγγελέων στους οποίους έχει στείλει τους φακέλους διαφθοράς και αυτοί δείχνουν αδιαφορία, όπως τουλάχιστον ισχυρίζεται. Το να εκτοξεύεις τέτοιες αόριστες βαρύγδουπες δηλώσεις καλυπτόμενος από την υπουργική ασυλία λέγεται, στην καθομιλούμενη, τζάμπα μαγκιά! Όποιος θέλει να κάνει τον παλικαρά-που υπογράφει όμως πειθήνια την μνημονιακή γενοκτονία του λαού μας ως their masters' s voice-δεν έχει παρά να εισηγηθεί και να αγωνιστεί, μεταξύ άλλων, για κάτι πάρα πολύ απλό: την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας-ατιμωρησίας. Ο Τούρκος πρωθυπουργός κ. Ερντογκάν το έπραξε πρόσφατα. Ιδού πεδίον δόξης αμυδρόν. Αν δεν μπορείς να γαυγίσεις τους μημονιακούς πάτρωνες νεοναζιστές που ρημάζουν την χώρα μας, τουλάχιστον προσπάθησε να διατηρήσεις την όποια σοβαρότητα διαθέτεις. Υποθέτω πως δεν χρειάζεται να ανακαλέσω στην μνήμη τον Αλεξανδρινό.

"... Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωήν σου όπως θέλεις,
τούτο προσπάθησε τουλάχιστον
όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις
μες στην πολλή συνάφεια του κόσμου,
μες στες πολλές κινήσεις κι ομιλίες".
Τέλος, δεν αντιλαμβάνομαι το νόημα της επίκλησης -από τον πρόεδρο κ. Σεβαστίδη-παρέμβασης του Προέδρου Δημοκρατίας, δεν το αντιλαμβάνομαι. Δηλώσεις σαν αυτές του υπουργού γίνονται υπό την σιωπηρή επιδοκιμασία [αλλιώς θα τον είχε αμέσως καταργήσει] του "πρωθυπουργού" με προφανή στόχο: τον αποπροσανατολισμό του εξανδραποδισμένου λαού από την δεύτερη Γερμανική, νεοναζιστική δουλεία της φυλακής του ευρώ. Όποτε δυσκολεύονται, ρίχνουν μια βόμβα εναντίον κάποιας κοινωνικής τάξης για την πρόκληση εμφυλίου. Δεν αφήνουν καμιά στο απυρόβλητο. Ήρθε, ως φαίνεται, η σειρά των δικαστών μας. Οι οποίοι δεν τους είναι αρεστοί για αποφάσεις που εκδίδουν και γκρεμίζουν-έστω και σιγά σιγά-τα γενοκτονικά μνημόνια.
Αλλά σ'  αυτή τη χώρα που οι "αντιπρόσωποι" των πολιτών ψηφίζουν γενοκτονικούς νόμους χωρίς να τους διαβάζουν!! [άλλος έγινε υπουργός στο παρελθόν για την αρετή του αυτή!] η έννοια της ΝΤΡΟΠΗΣ είναι άγνωστη.
Στους έλληνες δικαστές θα συμβούλευα: παρ'  όλα αυτά, αγνοείστε τον! σημασία δεν έχει τι λέει [λένε] για σας, αλλά ΠΟΙΟΣ τα λέει! Ιδίως, μάλιστα, όταν είναι ατεκμηρίωτα. Ο ασφαλέστερος τρόπος να αντιμετωπίσεις ένα υβριστή είναι η πλήρης περιφρόνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Addthis