Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2016

Η αστυνομία δολοφονεί γιατί εκπαιδεύτηκε γι' αυτό!

P.C. Roberts
'Αρθρο του κ. Paul Craig Roberts, πρώην Υπουργού Οικονομικών στην κυβέρνηση Ronald Reegan. ΠΗΓΗ. Μετέφρασε ο Νεμέσιος. Στον Salvatore Νεμέσιο.

Προσοχή! Η δημοσιευόμενη ανάρτηση δεν γράφτηκε από κάποιον Μαρξιστή ή αναρχικό!

Σ’ απάντηση στην έκκληση μου για πληροφορίες πάνω στην εκπαίδευση της αστυνομίας στις ΗΠΑ οι αναγνώστες μου έστειλαν μια ποικιλία πληροφοριών που φαίνονται να ταιριάζουν μεταξύ τους. Θα τις συναρμολογήσω όσο περισσότερο μπορώ  σαν μια υπόθεση εργασίας ή σαν μια προσωρινή έκθεση. Ίσως κάποιος πρώην αστυνομικός αξιωματούχος να ανησυχεί για την αλλαγή της συμπεριφοράς της αστυνομίας  ή ένας ειδικός στην αστυνομική εκπαίδευση και πρακτική θα εμφανιστεί στο προσκήνιο και θα επαληθεύσει ή θα διορθώσει αυτή την προσωρινή έκθεση.
Πρώτον, γνωρίζουμε ότι η αστυνομία έχει στρατιωτικοποιηθεί ή στρατιωτικοποιείται. Είναι εξοπλισμένη με όπλα πολέμου που ως τώρα χρησιμοποιούνταν στα πεδία των μαχών. Δεν γνωρίζουμε γιατί η αστυνομία είναι οπλισμένη μ’  αυτό τον τρόπο, καθώς τέτοια όπλα δεν είναι απαραίτητα για την αστυνόμευση του αμερικανικού κοινού, και δεν χρησιμοποιούνται πουθενά στο αστυνομικό έργο εκτός από την κατεχόμενη από το Ισραήλ Παλαιστίνη.
Υπάρχει μια αδιακήρυκτη ημερήσια ατζέντα πίσω από αυτά τα όπλα, και ούτε το Κογκρέσο ούτε τα εκπορνευμένα ΜΜΕ (presstitute) δείχνουν οποιοδήποτε φανερό ενδιαφέρον στην ανακάλυψη της κρυφής ημερήσιας διάταξης (agenda).
Εν τούτοις, η στρατιωτικοποίηση της αστυνομίας ταιριάζει με ό,τι γνωρίζουμε ως τώρα ως αστυνομική εκπαίδευση
Υπάρχουν αναφορές από πηγές ότι η αστυνομία των ΗΠΑ εκπαιδεύεται από το Ισραήλ, και ταξιδεύοντας προς το Ισραήλ και στις ΗΠΑ από εταιρείες εκπαίδευσης του Ισραήλ ή από αμερικανικές εταιρείες που χρησιμοποιούν ισραηλινές μεθόδους. 
Η εκπαίδευση της αστυνομίας των ΗΠΑ από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής δεν είναι μια διαδικτυακή φήμη ή μια θεωρία συνωμοσίας. Είναι ένα γεγονός που έχει αναγνωρισθεί από τον ισραηλινό τύπο (http://www.timesofisrael.com/israel-trains-us-law-enforcement-in-counter-terrorism/).
Η ισραηλινή αστυνομική πρακτική αναδύθηκε από δεκαετίες κατοχής μιας εχθρικής Παλαιστίνης ενώ έκλεβε την γη των Παλαιστινίων και απομόνωνε τον Παλαιστινιακό πληθυσμό σε γκέτο που περιβάλλονται από ξένο κράτος (enclaves). Κατ’  ουσία, οι πρακτικές της ισραηλινής αστυνομίας αποτελούνται από εκφοβισμό και βία (https://electronicintifada.net/content/israels-export-occupation-police-tactics/8485).
 Γνωρίζουμε από αναρίθμητες ειδησεογραφικές αναφορές για πολλά χρόνια την συμπεριφορά του ισραηλινού στρατού προς τον Παλαιστινιακό πληθυσμό. Με τέσσερις σύντομες λέξεις: είναι ακραία κτηνώδης. 
Για ένα στρατιώτη, ειδικά μια γυναίκα στρατιώτη, το να εκτελέσει ένα παιδί και την μητέρα του στους δρόμους της Παλαιστίνης ή στο οικογενειακό σπίτι χρειάζεται ο στρατιώτης να έχει εκτραχυνθεί ενάντια στην ανθρώπινη ζωή που δεν είναι ισραηλινή.  Αυτό χρειάζεται οι Παλαιστίνιοι να θεωρούνται ότι δεν είναι άνθρωποι όπως οι ντόπιοι κάτοικοι από ό,τι είναι σήμερα οι ΗΠΑ και η Αυστραλία που δεν θεωρούνταν άνθρωποι από τους ευρωπαίους έποικους που έκλεβαν τη γη τους.
Σ’ αυτή τη βάση πληροφόρησης μπορούμε να συμπεράνουμε ότι η ισραηλινή εκπαίδευση της αστυνομίας των ΗΠΑ διδάσκει την αστυνομία να βλέπει μονάχα τις ζωές των αστυνομικών ως πολύτιμες και τις ζωές του λαού ως δυνητικές απειλές ενάντια στις ζωές των αστυνομικών.  Αυτό είναι το γιατί η αμερικανική αστυνομία συχνά δολοφονεί ένα εσφαλμένα θεωρούμενο ως ύποπτο και σχεδόν πάντοτε ένα άοπλο. Τα παραδείγματα είναι αναρίθμητα. Μπορείς να περάσεις πολλή από την ζωή σου παρατηρώντας στο youtube τα υπάρχοντα βίντεο αδικαιολόγητων δολοφονιών αμερικανών πολιτών από την αστυνομία.
Η αμερικανική αστυνομία διδάσκεται, με δημόσια δαπάνη, ότι μόνο οι ζωές των αστυνομικών είναι πολύτιμες, όχι οι δικές μας. Επομένως, σε οποιαδήποτε συνάντηση με ένα πολίτη, η αυτόματη υπόθεση είναι ότι ο πολίτης προτίθεται να βλάψει τον αστυνομικό και επομένως πρέπει αμέσως να υποταχθεί (subdued) και να του περάσουν χειροπέδες, ή εναλλακτικά, να τον πυροβολήσουν σκοτώνοντας τον. Η αστυνομία είναι εκπαιδευμένη ότι το ασφαλέστερο πράγμα  που η αστυνομία πρέπει να κάνει είναι να τερματίσει τον ύποπτο ακόμη κι αν αυτός είναι μια μαμά του ποδοσφαίρου (soccer mom) που ξέχασε να βγάλει φλας σε μια στροφή ενώ οδηγεί τα παιδιά της στην εξάσκηση. Μ’  άλλα λόγια, η αστυνομία των ΗΠΑ δεν έχει καμιά παραπάνω υποχρέωση να σέβεται τις ζωές και τα δικαιώματα των αμερικανών πολιτών, από όσο πρέπει οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής να σέβονται τις ζωές και τα δικαιώματα των Παλαιστινίων
Αυτή φαίνεται να είναι μια ακριβής περιγραφή της κατάστασης. Ακόμη και οι  New York Times σφύριξαν (σε ελεύθερη μετάφραση «έκραξαν») τον William J. Lewinski ο οποίος εκπαιδεύει την αμερικανική αστυνομία να σκοτώνει πρώτα και κατόπιν αυτός θα απαντήσει στις ερωτήσεις γι’ αυτή στο δικαστήριο, στην σπάνια περίπτωση που ο αδικαιολόγητος φόνος που διέπραξε τους οδηγήσει εκεί (δηλαδή στην περίπτωση που ο δολοφόνος αστυνομικός οδηγηθεί στο εδώλιο του δικαστηρίου, εξήγηση Νεμέσιου). [http://www.nytimes.com/2015/08/02/us/training-officers-to-shoot-first-and-he-will-answer-questions-later.html?_r=2]
Τι να πούμε για τον ρατσισμό;
Ο ρατσισμός είναι η απάντηση που τέθηκε μπροστά (στο προσκήνιο) από τους φιλελεύθερους, από τους προοδευτικούς, τους υποτιθέμενους αριστερούς (putative leftwing) και από τους ίδιους τους μαύρους από μόνοι τους. Υπάρχουν προβλήματα με την εξήγηση του ρατσισμού. Ένα εμφανές πρόβλημα είναι ότι η αμερικανική αστυνομία αδικαιολόγητα δολοφονεί και συμπεριφέρεται κτηνωδώς και προς τους λευκούς. Ακριβώς την επόμενη μέρα που η αστυνομία δολοφόνησε ένα δεκαενιάχρονο λευκό αμερικανό ενώ είχε πέσει στο έδαφος. Και η TSA κάνει πολύ περισσότερες καταχρήσεις ενάντια στους λευκούς από όσο στους μαύρους. Ένας πρώην αμερικανός μαύρος αξιωματικός παρέχει αποκαλυπτικές γνώσεις για την πραγματική κατάσταση. Αυτός ισχυρίζεται ότι το 15 % ενός αστυνομικού τμήματος αποτελείται από ανθρώπους που βρίσκονται εκεί για τους σωστούς λόγους και αντιπροσωπεύουν μια παιδεία αστυνομικής προσφοράς. Ένα άλλο 15 % είναι ψυχοπαθείς οι οποίοι από ρουτίνα προβαίνουν σε κατάχρηση της εξουσίας τους. Το υπόλοιπο 70 % πηγαίνει εκεί όπου υπερισχύει μια από τις δυο κουλτούρες. Δυστυχώς «οι κακοί αστυνομικοί διαφθείρουν το τμήμα» και η αστυνομία του Chicago υπό τον πρώην αστυνομικό διοικητή John Burge αποδεικνύει την υπόθεση (case). [http://www.vox.com/2015/5/28/8661977/race-police-officer].
Ο πρώην μαύρος αστυνομικός αξιωματικός κατηγορεί τον ιδρυματικό ρατσισμό (institutional racism). Όμως, βασιζόμενοι σε ό,τι έχουμε μάθει για την ισραηλινή εκπαίδευση της αστυνομίας, η αστυνομική προκατάληψη ενάντια στους μαύρους αμερικανούς ίσως να μη μπορούσε να είναι ρατσιστική ή εξ ολοκλήρου ρατσιστική. Οι μαύροι στην Αμερική έχουν μια ιστορία απανθρωποίησης (dehumanization). Στα μάτια των αστυνομικών εκπαιδευτών οι αμερικανοί μαύροι ταιριάζουν με το καλούπι των παλαιστινίων. Είναι ευκολότερη η έναρξη της εκπαίδευσης με το να κάνουν τους αμερικανούς αστυνομικούς αδιάφορους απέναντι στις ζωές ενός ήδη απανθρωποιημένου στοιχείου του αμερικανικού πληθυσμού. Αφότου οι αστυνομικοί κατηχούνται (indoctrinate) να βλέπουν τον εαυτό τους όχι σαν υπηρέτες του λαού αλλά ως «ασυνήθεις, αναπόφευκτους ανθρώπους» των οποίων η ζωή δεν πρέπει ποτέ να διακινδυνεύει, είναι απλό γεγονός η γενίκευση του αισθήματος της αστυνομικής ανωτερότητας πάνω και στον λευκό πληθυσμό επίσης.
Πάντα ήμουν καχύποπτος για την εξήγηση για τον ρατσισμό. Είναι μια εξήγηση που τάισαν τον κόσμο για να διασπάσουν τον κόσμο σε πολεμικές φατρίες που δεν μπορούν να ενωθούν απέναντι στους πραγματικούς καταπιεστές τους.  Κατηχημένοι όπως είμαστε να μισούμε και να φοβούμαστε ο ένας τον άλλο,  εκείνοι που κυβερνούν και κάνουν κατάχρηση εξουσίας μπορούν να ενεργούν έτσι όπως επιθυμούν. 
Είναι τόσο φανερό όσο μια καθαρή μέρα ότι μονάχα ένα πολύ μικρό ποσοστό των λευκών αμερικανών ανήκει σ’  αυτό το ένα τοις εκατό. Οι υπόλοιποι από εμάς δεν είμαστε τίποτα περισσότερο από μια συνέπεια σ’  αυτούς που κυβερνούν από όσο είναι οι μαύροι. Κι ακόμη, είμαστε διαιρεμένοι, φοβισμένοι και αντιμαχόμενοι ο ένας τον άλλο. Τι (μεγάλη) επιτυχία για το 1 %!
Ας γίνω σαφής. Καθώς αντιστεκόμαστε στην νοοτροπία της βίας που ενσταλάζεται διαρκώς στους αστυνομικούς, που ζουν από τα έσοδα μας, πολλοί εβραίοι και ισραηλινοί αντιτίθενται στην νοοτροπία του άποικου που η ισραηλινή κυβέρνηση έρχεται για να αντιπροσωπεύσει. Οι εβραίοι βρίσκονται ανάμεσα στους πλέον φλογερούς υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον καιρό μας. Σκεφθείτε τους of Norman Finkelstein, Noam Chomsky Ilan Pappe, και την American Civil Liberties Union. Θυμηθείτε τις γενναίες ισραηλινές οργανώσεις που αντιτίθενται στην κλοπή της γης και των χωριών των παλαιστινίων. Δεν μπορούμε να καταδικάσουμε ένα Clinton, G.W. Bush, Obama, όλοι οι αμερικανοί είμαστε καταραμένοι (damned, καταδικασμένοι).
Οι δυο μέγιστες απειλές για τον κόσμο είναι ο αμερικανικός και ο ισραηλινός εξαιρετισμός (exceptionalism, διακρίσεις). Είναι η επιτυχία της κατήχησης αυτού του ναζιστικού δόγματος του εξαιρετισμού που είναι η πηγή της βίας σήμερα στον κόσμο.
Το πρόβλημα της βίας από την αμερικανική αστυνομία είναι ότι τώρα οι αστυνομικοί καθορίζονται ως διαφορετικοί, ως ανεξήγητοι. Μπορούν να σκοτώσουν τους υπόλοιπους από εμάς χωρίς ευθύνη, όπως έπραξαν οι σφαγείς της Washington σε ανείπωτους αριθμούς στους λαούς στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στη Συρία, στη Λιβύη, στην Σομαλία, στην Υεμένη και στο Πακιστάν. Χωρίς διάκριση οι άνθρωποι είναι περιττοί.
Είναι παράδοξο ότι η εκπαίδευση των αμερικανών αστυνομικών στις μεθόδους των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής δικαιολογείται με το επιχείρημα ότι αυτή είναι απαραίτητη για να σώσουν τους αμερικανούς από τους τρομοκράτες όταν το πραγματικό αποτέλεσμα είναι ότι, πολύ περισσότεροι αμερικανοί έχουν σκοτωθεί από την αστυνομία παρά από τους τρομοκράτες. Πραγματικά η αστυνομική εκπαίδευση είναι αντιπαραγωγική.
Θα φαινόταν ότι οι οικογένειες εκείνων που δολοφονήθηκαν και προσβλήθηκαν από την αστυνομία θα έχουν καλές βάσεις για να μηνύσουν δημάρχους, πολιτικούς συμβούλους, κυβερνήτες και κρατικούς νομοθέτες για την αμέλεια στην αστυνομική επίβλεψη. Οι ενδείξεις υπάρχουν. Η αστυνομία αφαιρεί ζωές, δεν τις σώζει. Η εκπαίδευση είναι μια ολοκληρωτική αποτυχία. Παρ’  όλα αυτά, επιμένει. Αυτό είναι ένα μεγάλο παράσημο αμέλειας και αποτυχίας των δημόσιων αρχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Addthis