Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2017

Η διοικητική δίκη στην πράξη.

Ηλεκτρονικό επιστημονικό περιοδικό «ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΚΑΙΟ», www.publiclawjournal.com

4ο Ετήσιο Επιστημονικό Συνέδριο της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ)

Ρόδος, Παρασκευή 12 και Σάββατο 13  Μαΐου 2017.

Το 4ο Ετήσιο Επιστημονικό Συνέδριο της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ) θα πραγματοποιηθεί στην Ρόδο την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Μαϊου 2017 σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου. 
 Στους Συνέδρους στην Ρόδο θα προσκομιστεί ηλεκτρονικά το Βιβλίο των Πρακτικών του 3ου  Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2016 στο Ηράκλειο Κρήτης αλλά και οι ανακοινώσεις των workshops του 4ου Συνεδρίου. 


Θεματική Συνεδρίου: 

Α) Αρμοδιότητες Προέδρου της Δημοκρατίας
α) Υπέρ της διατήρησης των σχετικών συνταγματικών διατάξεων 
β) Υπέρ της ενίσχυσης του ρόλου του Προέδρου της Δημοκρατίας

Β) Σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας
α) Υπέρ της διατήρησης του status quo
β) Υπέρ του χωρισμού Κράτους-Εκκλησίας 

Γ) Οικονομικό Σύνταγμα-Ιδιωτικοποιήσεις
α) Υπέρ της θέσπισης χρεοφρένου
β) Κατά της θέσπισης χρεοφρένου
γ) Υπέρ της θέσπισης διατάξεων που απαγορεύουν την ιδιωτικοποίηση ορισμένων τομέων δραστηριότητας του Δημοσίου και συγκεκριμένων δημοσίων αγαθών
δ) Τροποποίηση του άρθρου 106 του Συντάγματος

Δ) Ανώτατη Εκπαίδευση
α) Υπέρ της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων
β) Κατά της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων

Ε) Οργάνωση και Δικαιοδοσία Δικαστηρίων
α) Υπέρ της θέσπισης συστήματος ενιαίας δικαιοδοσίας
β) Υπέρ της διατηρήσεως του υφισταμένου συστήματος
γ) Υπέρ της ίδρυσης Συνταγματικού Δικαστηρίου

Επίσης, άλλες σημαντικές δραστηριότητες της δραστήριας Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων.

«Η ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ»

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ-ΜΑΪΟΥ 2017 ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΛΟΓΩΝ (ΕΕΔ) 

Αίθουσα Εκδηλώσεων Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Ακαδημίας 60, 1ος όροφος. 

Η  Ένωση Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ) διοργανώνει και αυτή την χρονιά σε συνεργασία με τον ΔΣΑ Επιστημονικές Εκδηλώσεις - Σεμινάρια που θα λαμβάνουν χώρα την περίοδο Φεβρουαρίου - Μαϊου 2017 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (Ακαδημίας 60, 1ος όροφος), συγκεκριμένες Τετάρτες απόγευμα 6-8 μ.μ. Οι τρεις πρώτες επιστημονικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τις Τετάρτες 15 Φεβρουαρίου, 22 Φεβρουαρίου και 8 Μαρτίου 2017. Η είσοδος είναι ελεύθερη. 1η Επιστημονική Εκδήλωση Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ) στον ΔΣΑ

Τετάρτη 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017, 18:00 - 20:00: 

«Η ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΚΗ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ»

Ομιλητές:

Αθανάσιος Ράντος, Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας 
Γλυκερία Σιούτη, Καθηγήτρια του Διοικητικού Δικαίου στη Νομική Σχολή ΕΚΠΑ, Δικηγόρος
Πρόεδρος: Ευαγγελία Κουτούπα - Ρεγκάκου, Καθηγήτρια του Διοικητικού Δικαίου στη Νομική Σχολή ΑΠΘ

…………………………………………………………………………………………

2η Επιστημονική Εκδήλωση  Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ) στον ΔΣΑ

Τετάρτη 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017, 18:00 - 20:00: 

«Η ΑΓΩΓΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΚΗ»

Ομιλητές:

Νικόλαος Σοϊλεντάκης, Πρόεδρος Εφετών ΔΔ. ε.τ., Διδάκτωρ Νομικής
Κωνσταντίνος Καλονόμος, Δικηγόρος, LL.M. 
Πρόεδρος: Δρ. Βασίλης Γ. Τζέμος, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ) 


…………………………………………………………………………………………
3η Επιστημονική Εκδήλωση Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ) στον ΔΣΑ

Τετάρτη 8 MAΡTΙΟΥ 2017, 18:00 - 20:00: 

«H ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΚΗ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ» 

Ομιλητές:

Ειρήνη Σάρπ, Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας 
Θεόδωρος Φορτσάκης, Καθηγητής στη Νομική Σχολή ΕΚΠΑ, τ.  Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Βουλευτής Επικρατείας
Πρόεδρος: Κωνσταντίνος Φινοκαλιώτης, Καθηγητής του Φορολογικού Δικαίου στη Νομική Σχολή ΑΠΘ, Δικηγόρος

…………………………………………………………………………………………

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται και ηλεκτρονικά στο  enwsiellinwndimosiologwn@gmail.com. Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής σε όσους θa παρακολουθήσουν τις τρεις επιστημονικές εκδηλώσεις. Στις δυο πρώτες επιστημονικές εκδηλώσεις του νέου κύκλου (15 και 22 Φεβρουαρίου 2017) θα χορηγηθούν οι βεβαιώσεις σε όσους παρακολούθησαν τις επιστημονικές εκδηλώσεις του προηγούμενου κύκλου επιστημονικών εκδηλώσεων (Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου 2016). 
………………………………………………………………….
Η Ένωση Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ) είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με νομική προσωπικότητα. Η ιστοσελίδα της είναι η εξής: www.dimosiodikaio.gr. Διαθέτει σελίδα στο facebook και το twitter. Είναι η επιστημονική ένωση στην οποία συμμετέχουν οι Συνταγματολόγοι, οι Διοικητικολόγοι, οι Ευρωπαϊκολόγοι και οι Διοικητικοί Επιστήμονες και αναπτύσσεται πολυτασικός δημόσιος διάλογος για την προαγωγή του Δημοσίου Δικαίου. Η Ένωση Ελλήνων Δημοσιολόγων αριθμεί περίπου 420 μέλη και είναι πάντα ανοικτή σε νέα μέλη. Προσκαλεί να γίνουν μέλη της (με αίτηση στο www.info@dimosiodikaio.gr ή στο περιθώριο των εκδηλώσεων/σεμιναρίων του ΔΣΑ και με ετήσια συνδρομή για το έτος 2017, 20 Ευρώ, που καταβάλλεται από τα μέλη στον Τραπεζικό Λογαριασμό της ΕΕΔ στην Τράπεζα Πειραιώς IBAN GR64 01715580 006558126147166, BIC PIRBGRAA) Διοικητικούς Δικαστές, Καθηγητές Δημοσίου και Ευρωπαϊκού Δικαίου, Μέλη και Ειδικούς Επιστήμονες Ανεξαρτήτων Αρχών, Νομικούς Συμβούλους του Κράτους και  Δικηγόρους, Ασκούμενους Δικηγόρους, Νομικούς, Διοικητικούς Επιστήμονες, Πολιτικούς Επιστήμονες με μεταπτυχιακό στο Δημόσιο Δίκαιο (Ευρωπαϊκό Δίκαιο, Διοικητική Επιστήμη). 
Το νέο ΔΣ (περίοδος 2017-2019) της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ) που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 17 Ιανουαρίου 2017 αποτελείται από τα εξής Μέλη:

Βασίλης Τζέμος (Πρόεδρος), Δημήτριος Πυργάκης (Αντιπρόεδρος), Μαρία-Ηλιάνα Πραβίτα (Γραμματέας), Αναστασία Κουτσαύτη (Ταμίας), Αριστοτέλης Σακελλαρίου, Πάρης Ζορμπάς, Δημήτριος Φινοκαλιώτης, Ιωάννης Κίτσος, Απόστολος Παπακωνσταντίνου (Τακτικά Μέλη), Ηλίας Μικρουλέας, Ιωάννης Κοϊμτζόγλου, Χαράλαμπος Τσιλιώτης, Κωνσταντίνος Μαργαρίτης, Ηλιάνα Νικολάου, Μιχάλης Οικονόμου, Αστέριος Μπουζιάς και Αντώνης Μανιάτης (Αναπληρωματικά Μέλη). 

Η Ένωση Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ) διοργανώνει τακτικά (Τετάρτες) επιστημονικές εκδηλώσεις και σεμινάρια σε συνεργασία με τον ΔΣΑ, ένα ετήσιο συνέδριο με πρόσκληση υποβολής papers (Απρίλιο/Μάϊο, κάθε χρόνο σε διαφορετική πόλη, που στόχος του είναι η παρουσίαση του πρωτότυπου έργου των ελλήνων δημοσιολόγων και η ανταλλαγή επιστημονικών απόψεων.  Το φετινό 4ο Ετήσιο Επιστημονικό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Μαϊου 2017 στην Ρόδο σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου. Η πρόσκληση για υποβολή papers επισυνάπτεται (υποβολή προτάσεων ανακοινώσεων και συμμετοχής σε workshops μέχρι Τετάρτη  1 Μαρτίου 2017). 
Επίσης η Ένωση Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ) διοργανώνει κάθε εξάμηνο μία επιστημονική εκδήλωση στην Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με τον ΔΣΘ (η επόμενη επιστημονική εκδήλωση στην Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2017) καθώς και επιστημονικές ημερίδες σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας (σε συνεργασία με τους εκεί δικηγορικούς συλλόγους (20 Ιανουαρίου 2017 στην Πάτρα σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Πατρών). Επίσης διοργανώνει ετήσιο Συνέδριο Δημοσίου Δικαίου στην Κύπρο (το επόμενο θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2017)
Το τρίτο τεύχος του  νέου ηλεκτρονικού free access επιστημονικού περιοδικού «ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΚΑΙΟ» της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων (www.publiclawjournal.com) δημοσιεύτηκε και κυκλοφορεί με 8 πρωτότυπες μελέτες, νομολογία και 6 βιβλιοπαρουσιάσεις. Εντός του Φεβρουαρίου θα κυκλοφορήσει ηλεκτρονικά το 4ο τεύχος του 2016. Το δε 1ο τεύχος του 2017 θα είναι αφιερωμένο στην Συνταγματική Αναθεώρηση (τα προς δημοσίευση άρθρα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο info@dimosiodikaio.gr μέχρι και την 19 Φεβρουαρίου 2017) . 

Εκ μέρους του ΔΣ
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ)
Δρ. Βασίλης Γ. Τζέμος.

Σημείωση. Εύχομαι κάθε επιτυχία-που την θεωρώ, άλλωστε, δεδομένη-στην σπουδαία αυτή επιστημονική οργάνωση που έχει ως μέλη της την αφρόκρεμα της ελληνικής νομικής επιστήμης στο δημόσιο δίκαιο. Και ο Δ.Σ. Ηρακλείου είχε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει το 3 0 Συνέδριο της Ένωσης αυτής στο Ηράκλειο στις 22-4-2016. Την σχετική δραστηριότητα θυμηθείτε την στην ανάρτηση "3 ο Συνέδριο Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων. Το δημόσιο δίκαιο σε μετάβαση (προκλήσεις και προοπτικές)".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Addthis