Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Η αγωγή ηθικής βλάβης στο διοικητικό δίκαιο.

Αίθουσα Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών
Αίθουσα Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών
Εξ αριστερών: Κων/ νος Καλονόμος, Βασίλης Τζέμος, Νικόλαος Σοϊλεντάκης
Βασίλης Τζέμος
Νικόλαος Σοϊλεντάκης
Εξ αριστερών: Κων/ νος Καλονόμος, Βασίλης Τζέμος
Παρατήρηση. Οφείλω να ευχαριστήσω για την ενημέρωση μου (η οποία με οδήγησε στην άνοδο μου στην Αθήνα για να παρακολουθήσω και βιντεοσκοπήσω την σπουδαία αυτή εκδήλωση) αλλά και να συγχαρώ τον νεαρό, δραστήριο, τελειομανή Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων κ. Βασίλη Τζέμο γι'  αυτή την σπουδαία θεματική της ημερίδας της 22-2-2017.
Ευχαριστίες οφείλονται στον Πρόεδρο Εφετών Διοικητικών Δικαστηρίων κ. Νικόλαο Σοϊλεντάκη για την εισήγηση του σε ένα πολύ σπουδαίο αντικείμενο και τόσο συχνά συναντώμενο στην νομική Πράξη. Ο κ. Πρόεδρος Εφετών είναι, ως γνωστόν στους νομικούς [Δικηγόρους και Δικαστές], ο συγγραφέας του Έργου "η αγωγή στη διοικητική δικονομία" [πρώτη έκδοση 2004] για το οποίο Έργο του έχω να σημειώσω, απλώς, ότι, "όσοι νομικοί δεν το έχουν στην βιβλιοθήκη τους, δεν γνωρίζουν τι χάνουν"! Συγχαρητήρια ανήκουν και στον έτερο ομιλητή, νεαρό συνάδελφο κ. Κων/ νο Καλονόμο για την εισήγηση του. Αν και σύντομη [όπως και του κ. Προέδρου] έθιξε, έστω και συνοπτικά, πάρα πολλά ζητήματα για τα οποία θα πρότεινα, από αυτήν εδώ την θέση, στον Πρόεδρο κ. Β. Τζέμο, να διοργανώσει άλλη μια ημερίδα, με τους ίδιους ομιλητές ή όποιους άλλους ήθελε κρίνει, για την περαιτέρω ανάπτυξη και ανάλυση τους. Επίσης θα ήθελα να παρατηρήσω τον σεβασμό εκ μέρους του [Β. Τζέμου], στην ομιλία του κάθε παρεμβάντος συναδέλφου μετά την παρουσίαση των εισηγήσεων των ομιλητών και τον διάλογο-όχι μονόλογο-μεταξύ των ομιλητών και των παρεμβαινόντων-ερωτώντων συναδέλφων
Θα ήθελα να σημειώσω ένα αρνητικό γεγονός: την υποβολή ελαχίστων ερωτήσεων εκ μέρους των συναδέλφων μου οι οποίοι είχαν πληρώσει την αίθουσα του Δ.Σ. Αθηνών, ακόμη και στον εξώστη της αντιλήφθηκα παρουσία συναδέλφων. 
Θα το σημειώσω και από αυτή την θέση: στην ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ χώρα μας μόνη ελπίδα για μας τους ανδράποδες των Νεοναζιστών του Βερολίνου και των εγχώριων λακέδων τους, είναι η προσφυγή στην Δικαιοσύνη. Κι ευτυχώς η Δικαιοσύνη στη χώρας μας διαθέτει δικαστές ΥΨΗΛΟΤΑΤΗΣ νομικής παιδείας και, ομοίου επιπέδου Νομική Επιστήμη. Είναι βέβαιο ότι, στον χώρο της Νομικής Επιστήμης, Δάσκαλοι επιπέδου Αριστ. Μάνεση, Γ. Κασιμάτη, Πρ. Δαγτόγλου αφήνουν την Επιστήμη του Συνταγματικού και Διοικητικού Δικαίου σε πολύ καλά χέρια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Addthis