Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017

Υπεχρεωμένα φυσικά πρόσωπα. Τα χρέη προς ασφαλιστικά ταμεία και την ΔΟΥ.


Ιάκωβος Βενιέρης, Άρης Ροζάκης
Εξ αριστερών οι κ.κ: Στέλλα Κελαράκη, Μαρίνα Βασιλειάδη, Αικατ. Μεταξάκη, και στην πρώτη σειρά οι κ.κ. Σοφία Τζουλάκη και Μαρίνα Τσαγκαράκη, Ειρηνοδίκες Ηρακλείου
Αίθουσα Σακλαμπάνη. Διακρίνονται,εξ αριστερών, Δημ. Δελάκης, Αθ. Καραγιάννης, Νίκος Κουβίδης
Η Χαρούλα και η Ρένα. Τα γοητευτικά κορίτσια της ΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ. Πολύτιμες συνεργάτες των Δικηγόρων της Κρήτης
Παρατήρηση. Για μια ακόμη φορά οφείλω να ευχαριστήσω τον νεαρό Καθηγητή του Εμπορικού Δικαίου στην Νομική Σχολή του Ε.Κ.Π.Α κ. Ιάκωβο Βενιέρη που για δεύτερη φορά μας διαφώτισε σε ένα νόμο που έχει καταστεί-κυριολεκτικά-σανίδα σωτηρίας για τους νεόδουλους, ανδράποδους της ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗΣ δύστυχης χώρας από τους Νεοναζιστές του Βερολίνου. Ο κ. Βενιέρης είναι, ως γνωστόν, ο κύριος συγγραφέας του πασίγνωστου βιβλίου "Υπερχρεωμένα φυσικά πρόσωπα" [μετρά ήδη την τρίτη έκδοση, 2016, ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ] των Ι. Βενιέρη-Θ. Κατσά. Χωρίς υπερβολή θα τολμούσα να πω ότι πρόκειται για ένα βιβλίο-ευαγγέλιο στην θεματική που το απασχολεί. Επιτυχημένος συνδυασμός Επιστήμης και νομολογίας, πλουσιότατης νομολογίας. Η τιμή αγοράς του θεωρώ πως είναι αστεία σε σχέση με την τεράστια αξία του! Σ'  αυτή την χαμηλή τιμή κυρίαρχο ρόλο έχει ο εκδοτικός οίκος της ΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ και της αξίζει ένα μπράβο γι'  αυτό. Δυστυχώς για τον κ. Βενιέρη-και για κάθε επιστήμονα-ποτέ δεν αμείφθηκε η Επιστήμη στην χώρα αυτή, δεν θα έσπαζε ο θλιβερός κανόνας αυτός τώρα. Όποιος υπηρετεί αυτή την Επιστήμη, την Νομική, πρέπει να αισθάνεται μαζί της όχι, απλά, έρωτα, αλλά ΚΑΨΑ! Για να παραφράσω τον Μεγάλο Αλεξανδρινό, "... κι αν εξοντωτική τη βρήκες, η Νομική δε σε γέλασε. Έτσι σοφός που έγινες, ήδη θα το κατάλαβες, Νομική τι σημαίνει!"
Ευχαριστίες και συγχαρητήρια ανήκουν και στον υπερδραστήριο Πρόεδρο μας κ. Άρη Ροζάκη και τους συναδέλφους-μέλη του Δ.Σ του Δ.Σ.Η για τις σπουδαίες αυτές εκδηλώσεις επιμόρφωσης και διαφώτισης των μελών του Συλλόγου μας. Η συμμετοχή των συναδέλφων και πάλι απογοητευτική! Μάλλον γνωρίζουν όλα τα σχετικά προβλήματα και απαξιούν να παρεβρεθούν στις εκδηλώσεις αυτές. Θα πρέπει όμως να αντιληφθούν ότι και ο καλεσμένος δεν αισθάνεται όμορφα όταν απευθύνεται σε μικρό ακροατήριο, εν πάσει περιπτώσει αυτές τις εκδηλώσεις θα έπρεπε να τις αγκαλιάζουμε με θέρμη γιατί ανεβάζουν το Κύρος του Συλλόγου μας, από την άνοδο του οποίου ΟΛΟΙ μας είμαστε ωφελημένοι.
Για τους (τις) κ.κ. Ειρηνοδίκες μας ένα έχω να γράψω: όλοι οι ανδράποδες της Νεοναζιστικής ΚΑΤΟΧΗΣ θα πρέπει να τους φωτογραφίζουν και να ευχαριστούν ("λιβανίζουν") τις φωτογραφίες τους. Έχουν σώσει χιλιάδες περιουσίες και αποτρέψει επίσης χιλιάδες αυτοκτονίες! Ως Δικηγόρος που ζω από πολύ κοντά τον αγώνα τους και τις αγωνίες τους, τους ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ από καρδιάς!
Παρατήρηση 2. Παραθέτω και το βίντεο από την πρώτη διάλεξη του κ. Ι. Βενιέρη στον Σύλλογο μας ώστε ο επισκέπτης να έχει μια αναλυτική εικόνα στην προβληματική του νόμου για τα υπερχρεωμένα φυσικά πρόσωπα.

Και η σφαγιασμένη συνέντευξη μου στην ΚΡΗΤΗ T.V. Από δεκάλεπτη μετατράπηκε σε μισόλεπτη! Δημοσιεύτηκε την  24-4-2017.

1 σχόλιο:

KIKH είπε...

Συγχαρητήρια, για άλλη μια φορά διαπιστώνω ότι εκτός από τις νομολογίες όλο και περισσότεροι δικηγόροι ενδιαφέρονται και για τον άνθρωπο που αφορούν οι κάθε είδους νομολογίες και αυτό είναι παρήγορο στη σημερινή συγκυρία της οικονομικής Κατοχής με δόλιους τρόπους!

Addthis