Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018

Η Γενοκτονία του Ελληνικού Έθνους (Genocide of the Greek Nation).

Paul Craig Roberts, White House
Άρθρο του κ. Paul Craig Roberts, πρώην Υπουργού Οικονομικών στην Ronald Reegan Administration. ΠΗΓΗ.

Αφιερώνεται αυτό το άρθρο στους Έλληνες Δικαστές, αρκετοί εκ των οποίων (τους οποίους έχω συναντήσει και στο Πρωτοδικείο Ηρακλείου) αγωνίζονται, ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ, στην Μνημονιακή Γενοκτονία και Εξόντωση του σύγχρονου Ραγιά- σκλάβου χρέους από τους ευρωΠΕΟΥΣ ΚΤΗΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΟΥΝΝΟΥΣ.

Η πολιτική και η μιντιακή συγκάλυψη της Γενοκτονίας του ελληνικού Έθνους άρχισε χθες (20 Αυγούστου) με την Ε.Ε και άλλες πολιτικές αναφορές να αναγγέλλουν ότι η Ελληνική Κρίση τελείωσε. Αυτό που εννοούν είναι ότι η Ελλάδα τέλειωσε, είναι νεκρή και όλοι ικανοποιημένοι (done with). Έγινε εκμετάλλευση της μέχρι το τέλος (to the limit), και η ανατριχίλα (carcas) πετάχτηκε στα σκυλιά.
350.000 Έλληνες, κυρίως νέοι κι επαγγελματίες τόσκασαν από την νεκρή Ελλάδα. Το ποσοστό γεννήσεων είναι πολύ μακράν κάτω του αναγκαίου ποσοστού για να συντηρήσει τον εναπομείναντα πληθυσμό. Η λιτότητα που επιβλήθηκε στον Ελληνικό Λαό από την Ε.Ε, το Δ.Ν.Τ και την Ελληνική κυβέρνηση είχε σαν αποτέλεσμα την συστολή της Ελληνικής οικονομίας μέχρι 25 %. Η πτώση είναι ισοδύναμη με αυτή της Μεγάλης Ύφεσης στην Αμερική, αλλά στην Ελλάδα τα αποτελέσματα είναι χειρότερα.  Ο Πρόεδρος Fr. Roosevelt απάλυνε τις επιπτώσεις της μαζικής ανεργίας με τον νόμο για την Κοινωνική Ασφάλιση, στοιχεία ενός δικτύου Κοινωνικής Ασφάλειας όπως ασφάλιση καταθέσεων και προγράμματα δημοσίων θέσεων, ενώ η Ελληνική Κυβέρνηση ακολουθώντας τις εντολές από το ΔΝΤ και την Ε.Ε χειροτέρευσε τις επιπτώσεις της μαζικής ανεργίας στραγγίζοντας το δίκτυο κοινωνικής ασφάλειας.
Παραδοσιακά, όταν μια κυρίαρχη χώρα, είτε λόγω διαφθοράς, κακής διοίκησης, ατυχίας, είτε λόγω απροσδόκητων γεγονότων, βρήκε τον εαυτό της ανήμπορο να αποπληρώσει τα χρέη της, οι πιστωτές της χώρας μείωσαν (write down = καταγράφω, απαξιώνω. Παραφράζω έτσι αυτό τον όρο πιστεύοντας ότι αυτό ο εννοεί ο διακεκριμένος αρθρογράφος. Εξήγηση blogger) τα χρέη μέχρι το επίπεδο που η χρεωμένη χώρα μπορούσε να εξυπηρετήσει. 
Με την Ελλάδα έγινε αλλαγή παιγνιδιού. Η Ε.Κ.Τ που διοικείται από τον Τρισέ, και το Δ.Ν.Τ αποφάσισαν ότι η Ελλάδα έπρεπε να πληρώσει ολόκληρο το ποσό επιτοκίων και του αρχικού κεφαλαίου στα κυβερνητικά ομόλογα τα οποία διακρατούνταν (κατέχονταν) από τις Γερμανικές, Γαλλικές, Ιταλικές και Ολλανδικές τράπεζες.
Πως επρόκειτο αυτό να επιτευχθεί;
Με δυο τρόπους, οι οποίοι και οι δυο χειροτέρεψαν πολύ την κρίση, αφήνοντας την Ελλάδα σήμερα σε μια πολύ χειρότερη θέση από όση ήταν στην αρχή την κρίσης, μια δεκαετία σχεδόν πριν.
Στο ξεκίνημα της «κρίσης» (τα εισαγωγικά τα θέτει ο αρθρογράφος, εξήγηση blogger), η οποία θα μπορούσε εύκολα να επιλυθεί διαγράφοντας το χρέος, το ελληνικό χρέος ήταν 129 % του Ελληνικού ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος. Σήμερα το ελληνικό χρέος είναι το 180 % του Ελληνικού ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος.
Γιατί;
Η Ελλάδα δανείστηκε περισσότερα χρήματα για να πληρώσει τους τόκους στους πιστωτές της Ελλάδας, έτσι ώστε αυτοί δεν θα έχαναν ούτε ένα σεντ. Ο επιπλέον δανεισμός, το οποίο αποκλήθηκε «bail-out», από τα ΕΚΠΟΡΝΕΥΜΕΝΑ οικονομικά μέσα «ενημέρωσης», δεν ήταν διάσωση της Ελλάδας. Ήταν διάσωση των πιστωτών της Ελλάδας.
Το καθεστώς B. Obama ενθάρρυνε αυτή την διάσωση, επειδή οι Αμερικανικές τράπεζες, προσδοκώντας μια διάσωση, είχαν ξεπουλήσει τα CDS πάνω στο ελληνικό χρέος. Χωρίς το bail-out οι Αμερικανικές τράπεζες θα είχαν χάσει το στοίχημα τους και θα είχαν πληρώσει την ανυπαρξία (default) ασφάλειας στα ελληνικά ομόλογα.
Επιπροσθέτως η Ελλάδα ήταν αναγκαίο να πουλήσει την δημόσια περιουσία της (assets) στους ξένους και να αποδεκατίσει (καταστρέψει, decimate) το δίκτυο κοινωνικής ασφάλειας, μειώνοντας τις συντάξεις π.χ. σε επίπεδα κάτω και από αυτά της ύπαρξης και τόσο ριζικά να μειώσει την ιατρική μέριμνα ώστε οι άνθρωποι να πεθαίνουν πριν να πάρουν τη ιατρική φροντίδα τους.
Αν η μνήμη βοηθά, η Κίνα αγόρασε τα Ελληνικά θαλάσσια λιμάνια. Η Γερμανία αγόρασε τα αεροδρόμια. Διάφορες Γερμανικές και Ευρωπαϊκές οντότητες αγόρασαν τις Ελληνικές δημοτικές εταιρείες ύδρευσης. Κερδοσκόποι (speculators) της ακίνητης περιουσίας αγόρασαν τα προστατευόμενα Ελληνικά νησιά για την ανάπτυξη της ακίνητης περιουσίας (real estate).
Η λεηλασία (plunder) της Ελληνικής δημόσιας περιουσίας δεν κατευθύνθηκε στη μείωση του χρέους που όφειλε η Ελλάδα. Πήγε μαζί με τα καινούργια δάνεια, στην αποπληρωμή των τόκων.
Το χρέος, μεγαλύτερο παρά ποτέ, ακόμη παραμένει. Η οικονομία είναι μικρότερη παρά ποτέ όπως είναι και ο πληθυσμός της χώρας που υποφέρει το χρέος.
Η διακήρυξη ότι η Ελληνική Κρίση τελείωσε είναι απλά μια ανακοίνωση ότι δεν έχει απομείνει τίποτα για να αφαιρεθεί από τον Ελληνικό Λαό για τους τόκους των ξένων τραπεζών. Η Ελλάδα βυθίζεται γρήγορα. Όλα τα έσοδα που σχετίζονται με τα θαλάσσια λιμάνια, τα αεροδρόμια, τις δημοτικές επιχειρήσεις δημόσιας ωφέλειας, και την υπόλοιπη δημόσια περιουσία που ιδιωτικοποιήθηκε βιαίως τώρα ανήκει στους ξένους οι οποίοι βγάζουν τα χρήματα έξω από τη χώρα, κατά συνέπεια καταβαραθρώνοντας (drive down) περαιτέρω την Ελληνική οικονομία.
Οι Έλληνες δεν έχουν μονάχα κλεμμένο το οικονομικό τους μέλλον από αυτούς. Έχασαν επίσης και την κυριαρχία τους. Η Ελλάδα δεν είναι ένα κυρίαρχο κράτος. Κυβερνάται από την Ε.Ε και το ΔΝΤ. Στο βιβλίο μου του 2013, «The Failure of Laissez Faire Capitalism, in Part III», «το τέλος της κυριαρχίας», περιέγραφα καθαρά πως έγινε αυτό.
Ο Ελληνικός Λαός προδόθηκε από την κυβέρνηση Τσίπρα. Είχε την επιλογή να επαναστατήσει και να χρησιμοποιήσει βία για να ανατρέψει την κυβέρνηση που τον  ξεπούλησε στους διεθνείς τραπεζίτες. Αντί γι’  αυτό, οι Έλληνες αποδέχθηκαν την καταστροφή τους και δεν έκαναν τίποτα. Ουσιαστικά, ο Ελληνικός λαός διέπραξε μαζική αυτοκτονία.
 Η παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008 δεν τελείωσε ακόμη. Κρύφτηκε κάτω από το χαλί της μαζικής δημιουργίας χρήματος από τις Αμερικανικές, τις Ευρωπαϊκές, τις τράπεζες του Ηνωμένου Βασίλειου, και τις Ιαπωνικές τράπεζες. Η δημιουργία χρήματος ξεπέρασε σε ταχύτητα την ανάπτυξη της πραγματικής παραγωγής και οδήγησε προς τα πανω τα οικονομικά κεφάλαια, πέραν από ό,τι μπορεί να υποστηριχθεί από τις «συνθήκες στο έδαφος».
Πως θα τελειώσει αυτή η κρίση μένει να δειχθεί. Θα μπορούσε να καταλήξει στην καταστροφή του Δυτικού Πολιτισμού. Θα φάει ο σκύλος τον σκύλο; Μετά την Ελλάδα θα είναι η Ιταλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Γαλία, το Βέλγιο, η Αυστραλία, ο Καναδάς, μέχρι να μην απομείνει κανείς;
Η ολότητα του Δυτικού Κόσμου ζει σε ψέμματα που υποθάλπονται από πανίσχυρες ομάδες οικονομικών συμφερόντων για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα τους. Δεν υπάρχει κανένα ανεξάρτητο μέσο ενημέρωσης παρά μόνο τα ζωντανά (on line) κι αυτά τα στοιχεία δαιμονοποιούνται και απαγορεύεται η πρόσβαση σ'  αυτά. Οι λαοί που ζουν σε ένα κόσμο ελεγχόμενης πληροφόρησης δεν έχουν καθόλου ιδέα για το τι τους συμβαίνει. Έτσι, δεν μπορούν να ενεργήσουν σύμφωνα με τα συμφέροντα τους.

Σημείωση. Η μετάφραση έγινε από τον blogger.

Δημοσίευση σχολίου