Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2018

Ανακοίνωση της ΕισΑΠ κ. Ξένης Δημητρίου- Βασιλοπούλου.

 η κ. Ξένη Δημητρίου- Βασιλοπούλου
"Το τελευταίο διάστημα, μερίδα του Τύπου, έχει επιδοθεί σε μια ανοίκεια προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων, που προσβάλλουν τόσο το πρόσωπό μου, κυρίως όμως το θεσμό που υπηρετώ.
Δημοσιεύματα, που αναφέρονται σε πληροφορίες, που προέρχονται από «ανώνυμους κύκλους», με εμφανίζουν αρχικά δήθεν να παραιτούμαι, για να καταλάβω θέση σε ανεξάρτητη αρχή, εν συνεχεία εμφανίζομαι δήθεν να δρομολογώ καθυστερήσεις στις δικαστικές ενέργειες για την πυρκαγιά στο Μάτι, ενώ σε χθεσινά δημοσιεύματα μου καταλογίζουν δήθεν ότι, επί σκοπώ, όρισα συγκεκριμένους εξεταστές για τις εξετάσεις στην Ε.Σ.ΔΙ., ενόψει της συμμετοχής συγγενικού μου προσώπου σε αυτές. Συμμετοχής, της οποίας μάλιστα, δεν επέτρεψα τη γνωστοποίηση σε κανέναν από τους εξεταστές, που ορίσθηκαν από τα προβλεπόμενα, από το νόμο, όργανα.
Η προσωπική ανεξαρτησία του Εισαγγελέα ως θεσμού, είτε είναι αυτός που κατά το Νόμο ορίζει τους εξεταστές είτε είναι ο ίδιος εξεταστής, αλλά και η πολυετής προσωπική μου πορεία, δεν επιτρέπουν καμία αμφισβήτηση για τη νομιμότητα της διαδικασίας και της άσκησης καθηκόντων, που υποχρεωτικά ασκώ στο πλαίσιο αυτής.
Να γίνει κατανοητό, ότι δεν συμμετέχω στην εξεταστική διαδικασία, η επιλογή έγινε κατά το νόμο και η εικασία ότι τα πρόσωπα που επιλέχθηκαν μπορούν να επηρεαστούν από εμένα ή οποιονδήποτε άλλο προκειμένου να ευνοηθεί συγκεκριμένος υποψήφιος, στρέφεται όχι μόνο κατά του προσώπου μου αλλά και κατά του εισαγγελικού θεσμού". ΠΗΓΗ.

Παρατήρηση. Στο παρελθόν είχα, συχνά, συμμετάσχει σε σεμινάρια για ασκούμενους Δικηγόρους του Δ.Σ. Ηρακλείου ασχολούμενος με τον, ούτως ή άλλως, δυσκολότερο κλάδο της Νομικής Επιστήμης, το Ενοχικό Δίκαιο. Από αυτά τα παιδιά που συμμετείχαν στα σεμινάρια μου είναι, ήδη σήμερα, αρκετά, δικαστές. Στα σεμινάρια αυτά συμμετείχαν και παιδιά δικαστών. Είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω το εξαιρετικό ήθος τους και χαίρομαι ιδιαίτερα σήμερα που όλοι τους είναι εξαιρετικοί -και σε ήθος-Δικηγόροι και μερικοί εξ αυτών δικαστές. 
Είναι γεγονός ότι το λειτούργημα του Δικαστή δεν είναι ευχάριστο και ο Δικαστής, δυστυχώς, πρέπει να συμπεριφέρεται ως καλόγερος. Έχουμε φτάσει σε τέτοιο κατάντημα ώστε το να πει καλημέρα ένας Δικαστής σε ένα πολίτη, πολύ δε μάλλον σε ένα Δικηγόρο, να θεωρείται ύποπτος ως μέλος δικαστικών κυκλωμάτων! Πολύ δε μάλλον δικαστής που ασχολείται με υποθέσεις που απασχολούν έντονα το δημόσιο συμφέρον, πλείστον δε μάλιστα στην Εποχή της Μνημονιακής Κατοχής των ευρωΠΕΩΝ ΚΤΗΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΟΥΝΝΩΝ. Διερωτώμαι: δηλαδή τα παιδιά που είναι γόνοι δικαστών δεν δικαιούνται ούτε να είναι δικηγόροι ούτε να είναι δικαστές; Φταίνε αυτά τα παιδιά ή οι γονείς τους δικαστές επειδή ο Νεογραικύλος οχλάνθρωπος θα προτιμήσει ως Δικηγόρο ένα γόνο δικαστών γιατί πιστεύει ενδόμυχα ότι ο Δικηγόρος αυτός, ως γιος ή θυγατέρα δικαστή, έχει-κατά την άρρωστη εντελώς αβάσιμη εμμονή του- "γνωριμίες" στους δικαστές κι έτσι θα πάει, ως πιστεύει, καλά η υπόθεση του; Φταίνε αυτά τα παιδιά ή οι γονείς τους δικαστές; Εν τέλει, θα πρέπει να στερήσουμε το δικαίωμα της άσκησης δικηγορίας ή του δικαστικού λειτουργήματος σε γόνους δικαστών, ακριβώς επειδή και μόνον είναι γόνοι δικαστών; Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά.
Την σημερινή Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ξένη Δημητρίου- Βασιλοπούλου είχαμε όλοι οι Δικηγόροι του Δ.Σ. Ηρακλείου την ευκαιρία, πρόσφατα, και τη χαρά να γνωρίσουμε από κοντά σε μια από τις τόσες σπουδαίες εκδηλώσεις του Συλλόγου μας με θέμα τον "ανήλικο ως θύμα ενδοοικογενειακής βίας" (θυμηθείτε την εκδήλωση αυτή εδώ). Θα περιοριστώ να γράψω, λακωνικά, ότι, πρόκειται για σπουδαία προσωπικότητα με έντονες ευαισθησίες. Η αξιοπρέπεια της και η προσωπικότητα της με οδηγεί στο να πιστεύω ότι το δημοσίευμα σχετικά με την θυγατέρα της (εδώ) είναι προσβλητικό, πέραν της προφανούς αβασιμότητας του, γι'  αυτήν και δεν έχει καμιά σχέση με την προσωπικότητα της. Όσο η Δικαιοσύνη της χώρας μας, ως θεσμός, θα χτυπάει τους διεφθαρμένους πολιτικάντηδες που οδήγησαν τη χώρα μας στην αυτοκτονία, οι επιθέσεις εναντίον μελών της που δεν υποκύπτουν σε παντοειδείς πιέσεις, θα εντείνεται. Μη ξεχνάτε στην Ιταλία τον δικαστή Ντι Πιέτρο που διέλυσε, μόνος του, ένα ολόκληρο διεφθαρμένο σύστημα εξουσίας. 
Δημοσίευση σχολίου